کد خبر : 62822
تاریخ انتشار : چهارشنبه 28 مهر 1400 - 15:42

داده‌های علوم جوی و اقیانوسی از کهکشان‌ها و فضای ماوراء جو کمتر است

داده‌های علوم جوی و اقیانوسی از کهکشان‌ها و فضای ماوراء جو کمتر است

رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی با تاکید بر اینکه اطلاعات دنیا از بستر دریا از داده‌های موجود در کهکشان و فضای ماوراء جو کمتر است، گفت: ما به منظور توسعه داده‌ها درباره آب‌های پیرامونی اقدام به اجرای گشت‌های تحقیقاتی کردیم که آخرین این تحقیقات بزرگترین گشت تحقیقاتی این پژوهشگاه به شمار می‌رود.  دکتر

داده‌های علوم جوی و اقیانوسی از کهکشان‌ها و فضای ماوراء جو کمتر است

رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی با تاکید بر اینکه اطلاعات دنیا از بستر دریا از داده‌های موجود در کهکشان و فضای ماوراء جو کمتر است، گفت: ما به منظور توسعه داده‌ها درباره آب‌های پیرامونی اقدام به اجرای گشت‌های تحقیقاتی کردیم که آخرین این تحقیقات بزرگترین گشت تحقیقاتی این پژوهشگاه به شمار می‌رود.

 دکتر بهروز افخمی امروز در نشست مجازی “گشت اقیانوس‌شناسی کاوشگر خلیج فارس در خلیج فارس و دریای عمان” با اشاره به اجرای گشت‌های تحقیقاتی به عنوان یکی از طرح‌های مهم پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی، افزود: اجرای این گشت‌های تحقیقاتی و نمونه‌برداری در راستای ارتقای دانش در زمینه محیط‌های آبی پیرامونی است؛ از این رو آخرین گشت تحقیقاتی ما از اواخر شهریور آغاز شد و تا اوایل مهرماه ادامه داشت.
وی اجرای این گشت را بزرگترین گشت تحقیقاتی اقیانوس‌شناسی این پژوهشگاه نام برد و یادآور شد: در این گشت تعداد و نوع برداشت داده‌ها ارتقاء یافته است.
افخمی ایران را با دارا بودن ۶ هزار کیلومتر خط ساحلی، کشوری دریایی توصیف کرد و ادامه داد: ایران در رده‌های بالایی دنیا در دسترسی به خطوط ساحلی است و در صورتی که تولید انرژی را از محیط‌های آبی در نظر بگیریم، ایران در رتبه‌های بالاتری قرار خواهد گرفت.
رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی اظهار کرد: علی‌رغم دسترسی ما به محیط‌های آبی باارزش، اطلاعات ما از محیط‌های دریایی پیرامونی اندک است، هر چند که دانش عمومی جهانی در این زمینه کم است و به همین دلیل “دهه جهانی اقیانوس شناسی در راستای توسعه پایدار” در تقویم‌ها به ثبت رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه برای مدیریت و بهره برداری از منابع دریایی و اقیانوسی و اکوسیستم‌های دریایی نیاز به دانش و اندازه گیری داریم و نمی‌توانیم منبعی را بهره‌برداری و مدیریت کنیم، بدون آنکه داده‌های معتبری از آن داشته باشیم و هدف ما از اجرای این گشت‌های تحقیقاتی جمع آوری اطلاعات و داده‌ها و ارتقای این داده‌ها است.
افخمی با بیان اینکه ما برای مدیریت محیط‌های آبی تنها نباید به داده‌های محققان خارجی اتکا کنیم، یادآور شد: در حال حاضر اطلاعات بشر از بستر دریا کمتر از اطلاعات آنها از کهکشان و فضای ماوراء جو است.
وی به فعالیت محققان دنیا برای شناسایی محیط‌های آبی اشاره کرد و گفت: تصویر ذیل پراکندگی ربات‌های تحقیقاتی در دریا را نشان می‌دهد که کشورهایی چون امریکا، ژاپن و آلمان بیشترین فعالیت را در این حوزه دارند و بر اساس این تصویر ما جای کار زیادی در این حوزه داریم.

رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی، با تاکید بر ضرورت اهتمام ورزیدن در زمینه مطالعات اقیانوس‌شناسی، افزود: ما در حال حاضر منابع علمی را در این حوزه در اختیار داریم که محققان خارجی به دلیل دغدغه‌هایی که داشتند، از راه دور به کشور آمدند و مطالعاتی را اجرایی کردند و ما باید در این زمینه همت کنیم تا از داده‌های کسب شده در راستای توسعه پایدار بهره برداری کنیم.
منبع: ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

 لوله پلکسی

فیزیک یازدهم تجربی

پمپ بشکه کش

ظروف یکبارمصرف

امداد باتری ایرانخودرو

پراپ فرم

دمپایی عمده

خرید صندل عمده

استابلایزر سروو موتوری

فرکانس متر

چسباندن زيرنويس

یوتوفارکس

تعمیر تخصصی گیربکس اتوماتیک

خرید رپورتاژ ارزان

مکانیک سیار

خرید رپورتاژ آگهی