کد خبر : 208083
تاریخ انتشار : یکشنبه 27 فروردین 1402 - 23:26

۱۰ جاذبه گردشگری در سفر به اصفهان

۱۰ جاذبه گردشگری در سفر به اصفهان

  اصفهان در مرکز ایران قرار دارد و البته یکی از مقاصد مشهور گردشگری کشور به شمار می‌آید. اصفهان هر ساله پذیرای هزاران گردشگر داخلی و خارجی است. مسافرانی که به اصفهان می‌آیند در هتل‌های آن از جمله هتل پارسیان کوثر اصفهان اقامت می‌کنند. از آنجایی که اصفهان در سه دوره آل بویه، سلجوقیان و

 

10 جاذبه گردشگری در سفر به اصفهان

اصفهان در مرکز ایران قرار دارد و البته یکی از مقاصد مشهور گردشگری کشور به شمار می‌آید. اصفهان هر ساله پذیرای هزاران گردشگر داخلی و خارجی است. مسافرانی که به اصفهان می‌آیند در هتل‌های آن از جمله هتل پارسیان کوثر اصفهان اقامت می‌کنند. از آنجایی که اصفهان در سه دوره آل بویه، سلجوقیان و صفویان پایتخت ایران بود، بناها و آثار تاریخی همچون کاخ‌ها، پل‌ها، مساجد، عمارت‌ها و کلیساها با معماری منحصربه‌فرد در آن به چشم می‌خورند. اکثرجاذبه‌های تاریخی اصفهان در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده‌اند و البته بعضی از آن‌ها در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفته‌اند. شما در تمام فصول سال می‌توانید از آن‌ها بازدید کنید؛ جاذبه‌هایی که در ادامه پیشنهاد می‌دهیم، برای حداقل یک بار هم که شده از آن‌ها بازدید کنید. در این مقاله می‌خواهیم ۱۰ جاذبه گردشگری در سفر به اصفهان را به شما معرفی کنیم.

درباره اصفهان

به گذشته‌ی اصفهان اگر نگاهی بندازیم، در دوره‌های مختلف تاریخی نام‌های زیادی داشته است همچون صفاهان پارتاک، سپاهان، شهرستان، صفویان، و… که نام اصفهان باگذشت زمان، بر این شهر خاص ثابت ماند. باید بدانید بنای اصفهان به زمان پیشدادیان (اولین سلسله در شاهنامه و اساطیر ایران) نسبت داده شده و آثاری که به دوره‌ی پیش از اسلام ربط دارد را به‌ندرت در این شهر پیدا می‌کنید. با این حال بقایای موجود در یک آتشکده در کوه آتشگاه، اکتشافات تپه اشرف و پل شهرستان را می‌توان تنها بازمانده‌های دورانی دانست که هنوز اصفهان بر سر زبان‌ها نیفتاده بود. لازم به توضیح است اکثر آثار تاریخی که در اصفهان است  و البته به اوج درخشش اصفهان مربوط می‌شود، به دوره‌ی اسلامی و حکومت‌های سلجوقیان و صفویان ربط پیدا می‌کند که در ادامه‌ی مطلب  به ۱۰ جاذبه‌ی مهم اشاره می‌کنیم.

جاذبه‌های گردشگری در سفر به اصفهان

۱۰ جاذبه گردشگری در سفر به اصفهان؛ میدان نقش جهان و سر در بازار قیصریه

از  میدان‌های بزرگ دنیا و میراث جهانی شهر اصفهان، می‌توان به میدان نقش جهان اشاره کرد که با ظاهری مستطیلی شکل، از زمان صفویه بناهای تاریخی دیگری را توانسته در خود حفظ نماید. این میدان چشم‌نواز با رقص بی‌نظیری از  فواره‌ها و همچنین صدایی که از حرکت سم اسب‌ها بر روی سنگرفش بوجود می‌آید در کنار نیمکت‌هایی که جهت گوش سپردن و نگاه کردن مسافران قرار داده شده، توانسته برای ساعت‌ها توریست‌ها را مهمان خود نگه دارد. شما این امکان را دارید در سفر به نصف جهان پس از کشف زیبایی‌های میدان نقش جهان، از بخش شمال و سر در قیصریه با نقاشی‌هایی از گذشته که اثر آنچنانی از آن‌ها در قوس سردر مشاهده نمی‌شود، به بازار قیصریه وارد شوید. حتما از حجره‌های بی‌نظیر صنایع دستی و سوغات اصفهان و کارگاه‌های مربوط به مینا کاری و قلم زنی و دست‌های توانمند استادکاران بازدید کنید.

میدان نقش جهان و سر در بازار قیصریه

۱۰ جاذبه گردشگری در سفر به اصفهان؛ کاخ عالی قاپو

کاخ شاه‌عباس که به نام کاخ عالی قاپو آن را می‌شناسند، زمانی از بلندترین بناهای نصف جهان محسوب می‌شد. این بنا در غرب میدان نقش جهان قرار دارد و در زبان ترکی به سر در بلند آن را ترجمه می‌کنند. این کاخ که از هر سمت میدان دارای نمایی متفاوت است، درگذشته نام‌هایی همچون دولت‌خانه مبارکه نقش جهان و قصر دولت‌خانه نیز داشت. بنای عالی قاپو را در سال ۱۰۰۶ هجری قمری شاه‌عباس صفوی با برگزاری جشن نوروز افتتاح کرد و تا به امروز توانست میزبان گردشگرانی از اقصی نقاط جهان باشد. شما این امکان را دارید جهت بازدید از شاهکارهای خاص گچ‌بری این عمارت در کنار تالار موسیقی و همچنین ایوان گسترده با ۱۸ ستون، از پلکان مارپیچی که در دو سمت بنا قرار دارد به طبقات بالاتر بروید. در طبقه بالا و درست در جایی که شاه‌عباس با همراهانش به تماشای مسابقات چوگان در میدان می‌نشستند، میدان نقش جهان را با هیاهوی توریست‌ها و دیگر بناهای تاریخی‌اش نظاره کنید.

کاخ عالی قاپو

۱۰ جاذبه گردشگری در سفر به اصفهان؛ مسجد شیخ لطف الله و مسجد امام (شاه)

درست مقابل عمارت عالی قاپو یکی دیگر از شگفتی‌های معماری و کاشی‌کاری ایران را خواهید دید. مسجد شیخ لطف الله با گنبد مدوری که دارد و در زمان‌های گوناگون روز تغییر رنگ می‌دهد، در نوع خود در جهان همتا ندارد. این گنبد در نور صبح رنگ خاکی دارد، در ظهر صورتی رنگ می‌شود و در نور غروب ظاهری با رنگ خاکستری دارد. از شگفتی‌های دیگر این مسجد نداشتن صحن (شبستان) و مناره می‌باشد که البته فرضیه‌های بسیاری به دنبال آن آمده است. شما در عین حال که از مسجد شیخ لطف الله در کنار شگفتی‌هایی که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم بازدید می‌کنید با ۱۶ پنجره در ساقه‌ی گنبد روبه‌رو خواهید شد که در طول روز نور فضای داخلی مسجد را از هر طرف فراهم می‌کند.

مسجد شاه اندکی آن‌طرف‌تر از مسجد شیخ لطف الله، قرار دارد که البته بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به مسجد امام تغییر نام پیدا کرد. لازم به توضیح است در زمان صفوی این مسجد از مهم‌ترین مساجد دوره نیز محسوب می‌شد. از نظر جنبه‌های معماری و طراحی (کاشی‌های خشت هفت‌رنگ و معرق)  که این روزها در گوشه گوشه‌ی مسجد به چشم می‌خورد، در بین توریست‌ها  اهمیت بالایی دارد. در سمت درب اصلی این مسجد چهار ایوانی را در ضلع جنوبی میدان نقش جهان خواهید یافت که مقرنس‌های بالای آن بطور کلی با نقره و طلا پوشش داده‌شده است. این مقرنس‌ها در بدو ورود به مسجد شما را غرق در شگفتی و نور خواهد کرد.

مسجد شیخ لطف الله و مسجد امام (شاه)

۱۰ جاذبه گردشگری در سفر به اصفهان؛ کاخ چهلستون

چنانچه در نصف جهان به دنبال مبارک‌ترین بنای صفویه هستید، به شما کاخ چهلستون را پیشنهاد می‌دهیم. این کاخ در میان باغ وسیع جهان‌نما بنا گشته که ترکیب بی‌نظیری از هنر معماری ایرانی، چینی و فرنگی محسوب می‌شود. این کاخ که دارای ستون‌هایی از جنس چوب چنار و درخت کاج است، از نقاشی‌هایی برخوردار می‌باشد که وقایع تاریخی در دوره‌های گوناگون همچون جنگ چالدران در دوران شاه اسماعیل اول و پذیرایی شاه‌عباس اول از امیران ترکمنستان و… را برای مهمانان کاخ به نمایش گذاشته است. شایان ذکر است کاخ چهلستون دارای ۲۰ ستون چوبی می‌باشد که باتوجه به انعکاس تصویر آن‌ها در استخر بزرگ عمارت، معروف به چهلستون شده‌اند. اگر به اصفهان آمدید و در هتل‌هایش مثل هتل عباسی اصفهان اقامت دارید، توصیه ما به شما بازدید از این کاخ می‌باشد.

کاخ چهلستون

۱۰ جاذبه گردشگری در سفر به اصفهان؛ عمارت هشت بهشت

در عمارت هشت بهشت که ساخت آن در زمان شاه سلیمان صفوی به پایان رسیده است، سنگ مرمرهای شهر تبریز بکار رفته است که در کنار دیوارهای داخلی مجموعه با طلاکاری، آینه‌کاری، نقاشی، شیشه‌کاری و طرح‌های پرندگان گوناگون و گل‌های رنگارنگ مزین شده است. عمارت هشت بهشت را عالی‌ترین کاخ‌ دوران صفویه می‌توان محسوب کرد. این تزیینات به اندازه‌ای خاص و هنرمندانه‌اند که گردشگرانی که در زمان‌های گذشته می‌توانستند از آن‌ها بازدید کنند، هشت بهشت را بهترین بنای دنیا می‌دانستند. به این کاخ لقب زیباترین کاخ در سفرنامه‌های موجود داده شده است.

کاخ هشت بهشت در دوطبقه بنا شده و در منطقه چهارباغ اصفهان واقع شده است. این کاخ از بناهای ثبت ملی شده ایران به شمار می‌آید.

عمارت هشت بهشت

۱۰ جاذبه گردشگری در سفر به اصفهان؛ منارجنبان

همان‌طور که از اسم این بنا مشخص است، ویژگی‌ای که منارجنبان دارد و برای بسیاری قابل باور نیست، لرزیدن و تکان خوردن‌های مناره‌ها است. این مناره‌ها از قرن هشتم هجری قمری تا به امروز هیچگونه آسیبی ندیده‌اند و همچنان سالم هستند. معماری این بنای شگفت‌انگیز که به دوران ایلخانان و فرمانروایی محمد خدابنده اولجایتو نزدیک می‌باشد با کاشی‌‌کاری فیروزه‌ای و ستاره‌های چهارپر و دو اتاقی که به چله خانه منارجنبان شناخته می‌شوند و صدالبته فضای سبزی که طی سالیان اخیر به مجموعه منارجنبان اضافه‌شده‌اند، محیطی خاص را برای گردشگران به وجود آورده‌اند.

منارجنبان

۱۰ جاذبه گردشگری در سفر به اصفهان؛ مسجد جامع اصفهان

به دنبال قدیمی‌ترین بنای نصف جهان هستید؟ ما به شما مسجد جامع اصفهان را معرفی کنیم. ازجمله اثرهای تاریخی اصفهان که توانسته در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شود، مسجد جامع اصفهان می‌باشد. البته باید توجه داشته باشید که کارشناسان باستان‌شناسی اعتقاد دارند درگذشته این مسجد به‌عنوان یک آتشگاه کاربرد داشته. ساخت این بنا به دوران سلجوقیان برمی‌گردد. البته مسجد جامع اصفهان در دوره‌های بعدی به‌خصوص صفویان مورد مرمت واقع شد. به این مسجد درگذشته مسجد عتیق می‌گفتند. احتمالا شهرتی که باعث جذب گردشگران به این مسجد شده است، چهار ایوانی می‌باشد که معماری مسجد جامع اصفهان دارد. این معماری مسجد را از معماری سبک عربی سایر مساجد جدا کرده است. همینطور گنبد ۱۶ ضلعی که مسجد عتیق دارد، الهام‌بخش ساخت دیگر مسجدهای شهر تبریز و شیراز بوده است.

جهت دیدن از مسجد جامع باید به انتهای بازار اصفهان و میدان قیام بروید.

۱۰ جاذبه گردشگری در سفر به اصفهان؛ زاینده رود

زاینده رود رودخانه‌ای در مرکز فلات ایران و شهر اصفهان می‌باشد که بسیار بزرگ است. در فصول پرآبی و حتی در فصل‌هایی که آبی ندارد از دو پل تاریخی سی و سه پل و خواجو میزبانی می‌کند. این دو پل در نوع خود بسیار شگفت‌انگیز هستند.

سی و سه پل یا پل الله وردی خان طولانی‌ترین پل زاینده رود محسوب می‌شود. این پل با معماری آجری‌اش برای اتصال خیابان چهارباغ کهنه عباسى به خیابان چهارباغ بالا و باغ هزارجریب و عباس‌آباد بنا شده است. این باغ میزبان جشن‌هایی همچون جشن آب‌ریزگان، جشن آب‌پاشان و نوروز بوده است. کارشناسان معتقدند علت نام‌گذاری این پل عدد سی و سه می‌باشد که به الهه‌ی آب(آناهیتا) ارتباط دارد. بد نیست بدانید در طول ۴۰۰ سال گذشته خاصیت مصالح استفاده شده در ساختمان سی و سه پل طوری است که رطوبت و آب  آسیبی به بخش‌های زیرین پل وارد نکرده و بالعکس منجر به استحکام آن هم شده است.

اما در زمان بازدید از پل خواجو صدای آواز سنتی که به فضا آرامش عجیبی می‌دهد را خواهید شنید. این پل که از نمای بالا، به یک عقاب شباهت دارد، بر روی زاینده رود قرار گرفته و متشکل از ۴ طبقه و ۵۱ غرفه‌ی بزرگ و کوچک می‌باشد. هر یک از این غرفه‌ها دارای تزئینات و کاشی‌کاری‌های منحصربه‌فردی است. شیرهای سنگی زیبایی، در دو طرف پل خواجو قرارگرفته که همچون نگهبانان تاریخ چشم توریست‌ها را به زیبایی خود خیره می‌کنند. با این حال نکته‌ی جالب حضور این شیرها در پل خواجو چیز دیگریست. چنانچه شما از سمت یکی از شیرها به چشم شیر روبه‌رو نگاه کنید، چشم شیری که روبه‌روی شما قرار دارد همچون یک ستاره‌ای در دل تاریکی می‌درخشد. البته لازم است یادآوری کنیم این درخشش به خاطر وجود خاصیت مغناطیسی است.

زاینده رود

۱۰ جاذبه گردشگری در سفر به اصفهان؛ جلفا و کلیسای وانک

مگر می‌شود حرف از جاذبه‌های اصفهان باشد و از محله‌ی جلفا و کلیساهای زیبایش چیزی نگفت. پیشینه‌‌ای که محله‌ی جلفا دارد، به زمان مهاجرت کردن ارامنه به شهر اصفهان در زمان صفویه مربوط است. در واقع کتیبه‌ای که در سر در کلیسای وانک به خط ارمنی وجود دارد، این ماجرا را تفسیر می‌کند. کلیسای وانک از معروف‌ترین کلیساهای محله‌ی جلفا می‌باشد. این کلیسا در دوران شاه‌عباس دوم و به تقلید از کلیسای سنت استپانوس شهر جلفای آذربایجان شرقی بنا شد. وانک با داشتن نقاشی‌های تاریخی و سقف طلاکاری شده‌ی داخل گنبد، به یکی از زیباترین کلیساها تبدیل شد. دورتادور گنبد شما می‌توانید داستان خلقت حضرت آدم و حوا را مشاهده کنید که توسط نقاشان ارمنی به تصویر کشیده شده‌اند. در جلفا گردی خود، بازدید از برج ناقوس کلیسا که بر چهارستون سنگی استوار است را اصلا فراموش نکنید. کتابخانه‌ی این مجموعه نیز، از مهم‌ترین مراکز ارمنی شناسی دنیا به شمار می‌آید.

ویژگی‌های منحصربه‌فردی که کلیسای وانک دارد، باعث شده تا در سال ۱۳۱۰ هجری شمسی این کلیسا در فهرست آثار ملی ایران ثبت شود.

جلفا و کلیسای وانک

۱۰ جاذبه گردشگری در سفر به اصفهان؛ کوه آتشگاه

به سراغ کوه آتشگاه بروید، اگر می‌خواهید یادگاری‌های دوران ایران باستان را در شهر اصفهان مشاهده کنید. سال ساخت کوه آتشگاه به زمان ساسانیان برمی‌گردد. آتشگاهی که در بالای این کوه قرار دارد، یکی از ۷ آتشکده‌ی بزرگ ایران محسوب می‌شود. البته در طی سالیان گذشته آسیب‌های جدی به آن وارد شده است. از ویژگی‌های منحصربه‌فرد معماری این آتشگاه بکاربردن نی‌های حاشیه زاینده رود در خشت‌هایی می‌باشد که در ساختمان مجموعه استفاده شده است. احتمالا همین ویژگی خشت و گلی آتشگاه آن را در برابر باد و باران آسیب‌پذیر می‌کند. 

کوه آتشگاه

جمع‌بندی

در سال ۱۰۰۶ هجری قمری، شاه‌عباس صفوی پایتخت حکومتش را از شهر قزوین به اصفهان منتقل کرد. شاه عباس بدون بوجود آوردن تغییرات در قسمت قدیمی شهر، بخش‌های تازه نظیر خیابان چهارباغ، میدان نقش‌جهان و دولت‌خانه را به اصفهان جدید افزود.  بعد از آن، تاریخ ایران عزیز شاهد ساخت باشکوه‌ترین و البته زیباترین آثار معماری ایران بود که امروزه گردشگران زیادی برای بازدید از آن‌ها به این سرزمین می‌آیند. البته باید بدانید تعداد بسیار زیادی از این نماها، با نام میراث تاریخی در فهرست سازمان جهانی یونسکو ثبت شده‌اند. آثاری همچون میدان نقش‌ جهان و عمارت چهل‌ ستون را می‌توان از اصلی‌ترین عواملی دانست که به معروفیت شهر اصفهان کمک کرده است.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

پمپ بشکه کش

کشنده اسکانیا

تعمیر تخصصی گیربکس اتوماتیک

تعمیر گیربکس اتوماتیک سوناتا با بهترین قیمت و تضمین کیفیت

پراپ فرم

ترينر

چسباندن زيرنويس

یوتوفارکس

خرید رپورتاژ ارزان

مکانیک سیار

خرید رپورتاژ آگهی